Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

IMG_0665

V začetku meseca nas je za rokav pocukal norčavi pust. Tudi mi smo se preoblekli in pogumno stekli na pustno rajanje. Pisane maškare smo zelo uživale v družbi starejših otrok in s petjem in plesom odganjale zimo.

Ker je mesec februar mesec kulture, smo si malce preuredili knjižni kotiček. Otroci primejo knjigo navadno le za platnico, tako da listi visijo navzdol, zato smo več pozornosti namenili pravilnemu ravnanju s knjigo: nošenje z obema rokama, listanje, pospravljanje knjig. V zadnjem tednu pa smo si ogledali predstavo s senčnimi lutkami, ki sta jo pripravili vzgojiteljici sosednjih oddelkov.

V senzomotoričnem kotičku smo raziskovali igralne možnosti raznih predmetov. Igrali smo se s kinetičnim peskom. Otroci se ga zelo radi dotikajo, gnetejo, razdirajo nastale oblike, vanj delajo različne odtise, oblikujejo različne potičke s pomočjo posodic … Ob tem se zelo pomirijo in sprostijo.

Poigravali smo se tudi z različnim nestrukturiranim matrialom (tulci, škatle, lončki …). Npr. gradili smo stolpe iz tulcev, jih kotalili v različne smeri, pihali vanje, kukali skoznje …

… prepustili smo se igralni domišljiji. Vabljeni na ogled slik v fotogalerijo.