Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

DSCF4107

Mesec marec je minil v znamenju družine. Otroci so od doma prinesli družinske fotografije, ki smo jih dali na razstavo. Ob njih se zelo radi zadržujejo in imenujejo svoje družinske člane. Zbirali smo gradivo na temo Človeške in živalske družine in iz ilustracij naredili plakat. Otroci so se učili poimenovati odrasle živali in iskali imena za njihove mladiče. Tudi v knjižnem kotičku smo imeli slikanice o družini, živalih in otrokovem vsakdanjiku.

V ustvarjalnem kotičku smo izdelali darila za starše. Kartonaste srčke so pobarvali s prstki, nato pa so jih z mojo pomočjo prepletli z rdečo vrvico. Svojo družino so risali z voščenkami, ponudila sem jim tudi barvne krede, s katerimi so risali na temnejšo podlago. Ob tem so zelo uživali.

Spoznavali smo pomladne praznike. Za veliko noč smo naredili čokoladna jajčka. Otroci so pomagali oblikovati kroglice in jih pomakati v kokos. Dali smo jih v papirnate košarice, ki smo jih izdelali sami.

Naučili smo se novo prstno igrico o rdečem in zelenem palčku. Otroci so bili navdušeni, ko sem jim na desni in levi palec narisala rdečega in zelenega palčka.

Usvajali so osnovne prvine ljudskih rajalnih iger. Spoznali so novo rajalno igro Bela lilija. Ponavljati smo jo morali kar naprej in vsak dan bolj otroci uživajo v njej. Vsi komaj čakajo, da bodo izbrani.

Vsak dan smo bili zunaj, tudi v dežju. Otroci so zelo uživali, ko so lovili dežne kaplje ali pod dežnikom poslušali njihovo škrebljanje. Najbolj navdušeni pa so bili nad čofotanjem po luži.

DSCF4384Na igrišču se zelo radi zadržujejo v vrbovem šotoru, kjer iščejo drobne živali in se jim čudijo.

Rdeča nit meseca aprila pa so zemeljske čarovnije. Igramo se za male vrtnarje. Naš vrt nam nudi bogato učno okolje. V njem se lahko igrajo, raziskujejo in odkrivajo naravo. Zelo uživajo, ko z lopatkami in grabljicami brkljajo po zemlji. Z rahljanjem trde zemlje so imeli veliko dela. Pripravili smo gredice, v katere so nasuli semena sončnic, cinij, ognjiča, muškatne mete … in zalili. Vsak dan bomo opazovali, kaj bo zraslo iz semena.

Fotogalerija