Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

DSC_0428

Tudi letos smo se, kot vsako leto doslej, odpravili na letovanje v Kamp Menina. V upanju za boljšimi vremenskimi razmerami smo letos termin postavili že v septembru, in sicer od 21. do 23.9.2016. Letovanje se je pri vsakem najbrž začelo že doma med samim pakiranjem.

V sredo, 21.9.2016 smo se torej dobili v vrtcu Bambi na zajtrku, kmalu zatem pa nas je pričakal manjši avtobus. Ko smo se uspešno natovorili nanj, si pripeli varnostne pasove, se je naša avantura lahko tudi uradno pričela. Ko smo v kampu Menina našli pravo hiško, smo si uspešno našli vsak svoje ležišče in seveda takoj pričeli z igro s svetilkami, ki so bile skozi celotno letovanje prava senzacija.

Prvi dan smo si ogledali celoten kamp, sledila je igra na najbolj zaželenem igrišču. Popoldne smo se odpravili na pohod ob Savinji, v smeri proti Brinečevem kmečkem mlinu. Ogledali smo si prostore, kjer meljejo žita in pridelujejo moko. Sledila je pokušina domačih piškotov in domačega čaja. Po okrepčilu smo si ogledali zanimiv muzej starih kosov z zanimivo vrednostjo.

Naslednji dan smo se lotili jahanja konjev na ranču Čož. Popoldne smo končno preizkusili otroški adrenalinski park, ki je marsikomu od nas nagnal nekaj straha v kosti, ampak smo se vseeno skoraj vsi uspešno prebili skozi zanimive adrenalinske izzive. Zvečer smo si ob ognju pekli koruzo in prepevali znane pesmice.

Zadnji dan nas je čakala vožnja s čolnom po jezeru v središču kampa. Preizkusili smo se v veslanju, se naučili kakšen zanimiv zgornjesavinjski pozdrav in s pesmijo zapluli po vodi.  Ker je bilo zares krasno vreme, smo po vožnji s čolnom nadaljevali druženje v bližini jezera, kjer smo lahko raziskovali okolico in tudi likovno ustvarjali. Vožnja domov je potekala v veselem pričakovanju staršev, ki so nas pričakali pred vrtcem.

Ogled nekaj slik v fotogaleriji.