Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

Na prvem roditeljskem sestanku v Vrtcu Bambi v Šmartnem ob Paki in v novih prostorih enote v Parižljah, smo gostili Zavod Vozim (Žiga in Barbaro), ki sta nam predstavila pomen in posledice naših odločitev v prometu. Nazorno in poučno predavanje poškodovancev v prometnih nesrečah nas je opomnilo, da nihče ni imun za tovrstne nezgode in da je preventiva izjemnega pomena. Poudarili smo pomen uporabe varnostnih pasov in ustrezno prevažanje otrok v otroških sedežih.

Strokovnjak varne vožnje iz Centra varne vožnje AMZS nam je predstavil otroške avtosedeže, pojasnil njihov namen in uporabo ter svetoval staršem o izbiri avtosedeža.

Verjamemo, da se bomo vsi potrudili biti najboljši vozniki in da bomo poskrbeli, da bodo naši otroci in tudi mi v avtomobilu kar se da najbolj varni.

Upoštevali bomo naslednje nasvete:

  • redna uporaba varnostnih pasov
  • otroci v otroških sedežih do višine 140cm
  • med vožnjo ne bomo uporabljali mobilnikov
  • za volan ne bomo sedli vinjeni
  • upoštevali bomo prometne predpise
  • trudili se bomo naše otroke vzgajati z zgledom v dobre in strpne voznike

Pa naj to velja za vse voznike, ne le starše otrok Vrtca Bambi. Otroci in mi smo varni le toliko, kot so varni vozniki v prometu. Zato strpno in umirjeno na poti do cilja. Kajti, ko se zgodi, je prepozno.

Hvala Zavod Vozim, ati David in mami Anja, za vaš velik doprinos do večje varnosti v prometu. Hvala tudi AMZS za poučne vsebine in resnice o otroških avtosedežih.