Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

November in december v enoti Parižlje 


Koronavirus je krepko posegel v naša življenja, še posebej v življenje v vrtcu. Najprej nas je konec oktobra in v začetku novembra pustil doma. Ampak nekateri starši so nujno morali v službe in tako so potrebovali varstvo za nas. Še sreča, da smo nekateri lahko prišli nazaj v vrtec, kjer so nas pričakali ljubeči in prijazni vzgojitelji, polni novih idej. 
V novembru je jesen še vedno kukala skozi okno, zato smo ustvarjali z listi ter spoznali in naredili različne vrste gob. Sledil je tradicionalni slovenski zajtrk na katerega smo se intenzivno pripravljali. Modelirali in okrasili smo piškote, barvali čebele na palčki, spekli medenjake in spoznali ter naredili kranjsko čebelo. Tradicionalni slovenski zajtrk smo izvedli preko zooma, kjer smo lahko videli prijatelje, ki so še vedno bili doma. 
Sledilo je seznanjanje s pravljico Zelo lačna gosenica. Tako smo se pogovarjali o zdravi prehrani, izvedli plesno dramatizacijo od jajčeca do metulja, iz slanega testa izdelali like iz pravljice, spoznavali življenjski krog metulja, se razgibavali od glave do peta in delali grafomotorične vaje. 
Sledilo je spoznavanje zgodbice Trije dobri možje in ljubezen, s pomočjo katere smo izvedli igro z lutkami na palici. Okrasili smo kozarce za božično žito s servietno tehniko, sejali božično žito, izdelovali okraske z lepljenjem gumbov ter okrasili drevo. Igrali smo se  s praznično Lego hišico, izvajali vadbene urice v telovadnici. 
Prebirali smo zimske knjige in eksperimentirali z različnimi snovmi. Pogovarjali smo se o mrazu, risali snežake ter izdelovali snežinke. Izdelali smo tudi snežake z vato. Pisali smo Božičku, naredili snežni vulkan, plesali ob zimski glasbi ter imeli lov na darila. Na koncu so nas prišle obiskat prve snežinke. Bili smo navdušeni! Čakalo nas je ustvarjanje namiznih dekoracij, kjer smo se zadržali kar nekaj časa. Z vrtčevskega igrišča pa nas je veselo pozdravljal sneženi mož. Najbolj od vsega nam je bila všeč igra na snegu.
Vseeno smo pogrešali svoje prijatelje. V združeni skupini smo se imeli lepo, toda življenje v vrtcu z ostalimi prijatelji in vzgojitelji je neprecenljivo. Resnično upamo, da bomo v novem letu kmalu na starih tirnicah, da bodo lahko tudi naši starši nazaj v vseh svojih službah in da seveda koronavirus za vedno odide stran.


Otroci in vzgojitelji enote Parižlje