Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page
V tem mescu smo veliko časa preživeli na prostem. Ukvarjali smo se s projektom Varno s soncem, kjer smo se seznanjali z varnim načinom bivanja na soncu. Pričeli smo z mazanjem sončne kreme, vsak dan opozarjali na uporabo pokrival, se izogibali gibanju na direktnem, vročem soncu in skrbeli za ustrezno hidracijo. Obiskovali smo gozdni kotiček, imeli piknike na odeji, se sprehajali po visoki travi, opazovali drobne živali, ipd. 
Ta mesec smo se intenzivno posvetili spoznavanju osnovnih barv. Tako smo po igralnici iskali predmete modre, rdeče in rumene barve. Barve smo spoznavali tudi na paleti in tako utrjevali slikanje na papir. Ustvarjali smo tudi z barvnim plastelinom in risali s kredami po asfaltu. 
Doživeli smo tudi zelo poseben, ampak nikoli pozabljen dogodek Slovenia tour s kolesarji. Na ta dogodek smo se res dobro pripravili. Izvedli smo kolesarski dan, ki pa je bil otrokom zelo všeč, saj so lahko od doma prinesli svoje poganjalčke. Istega dne smo navijali za prave kolesarje. V roke smo vzeli zastavice in se pridružili ostalim navijačem ob ograji. Bilo je precej glasno vzdušje, ampak otroci se niso pustili motiti, saj je bilo izredno zanimivo.
Ob koncu meseca smo se veliko zadrževali v senci in izvajali dejavnosti pri vodi.