Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

Obiskala nas je tetka Jesen ter nas obdarila z jesenskimi plodovi ter pridelki, katerim se otroci v skupini čebel nismo mogli upreti, zato smo brž zavihali rokave ter že v začetku meseca začeli s spoznavanjem ter poskušanjem užitnih plodov iz gozda ter pridelkov, ki uspevajo na domačih poljih. Poudarek smo dali na kostanj ter žita, ki uspevajo v lokalnem okolju. Seveda pa različnih vrst žita ter kostanja nismo samo opazovali, temveč iz njih in ostalih sestavin pripravili tako slaščice, kot tudi primer zdravega polnovrednega obroka. Da pa smo spoznali od kod izvirajo vse te sestavine smo pridno obiskovali gozd, ter se sprehajali med polji in domačijami v okolici vrtca.
V gozdu, pa smo poleg rastja ter različnih zvokov živali odkrili še nekaj bolj vznemirljivega! Ne kaj! Koga! Našli smo čisto prave škratke, ki so se skrivali po podrastju, ter nam dovolili, da jih vzamemo s sabo v vrtec, seveda pod pogojem, da jim v igralnici iz odpadnega materiala zgradimo čisto prave hiške. Še sreča, da smo imeli dovolj časa, saj smo se v tednu otroka odpovedali vsem strukturiranim igračam in razigrani uživali v dneh na malo drugačen način.
Mesec oktober, pa je bil razburljiv tudi zaradi dveh velikih dogodkov, in sicer: celotedenskega kolesarskega tečaja ter kostanjevega piknika, ki ga je poleg peke kostanja spremljal še običaj stiskanja grozdja.
Še bi lahko naštevali, kaj vse smo počeli, ampak nimamo časa! Se nam mudi – v november!