Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page
Skupina Mačice smo v mesecu septembru peli, plesali in že v prvih dneh praznovali nekaj rojstnih dni. Naša tema meseca je bila »To sem jaz« in »Jaz pa pojem in igram«. Celoten mesec smo igrali na Orffova glasbila. Učili smo se gibalne igre s pomočjo tamburina in zvončkov, pri kateri smo skakali in ploskali. Spoznali in prepevali smo različne pesmi, ritme in se učili pesmi Dobro jutro, dober dan. Spoznali smo deklamacijo To sem jaz, ki smo jo zelo dobro usvojili.
Ustvarili smo likovni izdelek »To sem jaz« s pomočjo prstnih barv. Veliko smo slikali z barvicami. S pomočjo tempera barv smo ustvarjali jesensko dekoracijo za našo igralnico. Igrali smo se tudi s kinetičnim peskom in plastelinom, kjer smo razvijali fino motoriko. Na temo Evropskega tedna mobilnosti smo z akrilnimi barvami slikali na kartonaste škatle in ustvarili avtomobile, s katerimi smo se igrali na travnatem igrišču.
Veliko smo se vozili  s poganjalčki. Igrali smo se v peskovniku, na toboganu in na gugalnicah. Obiskali smo telovadnico, kjer smo se igrali z malimi barvnimi žogicami. Hodili smo na sprehode s pomočjo vrvice v okolici vrtca, pri čemer smo krepili osnovno obliko gibanja-hojo.
Prebirali smo različne slikanice na temo jeseni in na temo samostojnosti. Včasih nas je prišla v igralnico pozdravit velika telesna lutka-Miha, ki nam je bila zelo všeč. Izvedli smo Pikin dan. Tisti dan nas je obiskala Pika Nogavička, s katero smo se zelo zabavali. Pripravili smo čutno pot iz naravnih materialov. Hoja po njej nam je bila zelo všeč. Konec meseca smo v igralnico sprejeli paličnjake, za katere bomo vsak dan skrbeli in se pogovarjali o njih.