Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si

KONTAKT

Pisarna: 05 99 47 522
Enota Šmartno: 070 395 300

Enota Parižlje: 040 825 824
info@vrtecbambi.si

bambi
Skupaj z otrokom uživajte ob petju pesmic.

Šmartno ob Paki

Morske zvezde
– Mavrične ribe

Orke

Parižlje
– Želve
– Morski konjički

Meduze


Orke v marcu

MAREC PRI ORKAH

V mesecu marcu smo pozornost namenili družini. Seznanili smo se z oblikami družin. Vsak otrok je predstavil svojo družino. Z mamicami in očki smo delili majhne pozornosti. Spoznali smo Nizozemsko in njene kulturne značilnosti. Najbolj so nas navdušili mlini na veter, katere smo tudi izdelali. Vsak mlin na veter je imel otrokov pečat. Ogledali smo si posnetek nizozemskih folklornih plesov s cokli. Le te smo oblikovali iz plastelina. Podrobneje smo spoznali nizozemske cvetlice, predvsem tulipan. Poimenovali smo sestavne dele tulipana. Kakšne barve so tulipani. Kdaj sadimo čebulice? In kdaj cvetijo. Utrjevali smo natančnost, štetje, prirejanje števil s pomočjo grafomotoričnih vaj. Izdelali pa smo košarice v obliki  zajčkov in piščančkov. Veliko smo bili zunaj, na vrtčevskem igrišču, kjer smo izvajali rajalne in gibalne igre. Na sprehodih v okolici Letuša in Rečice ob Paki pa smo opazovali prebujanje in cvetenje narave. Imamo se fajn.

Morske zvezde v marcu


Morske zvezde v marcu
 
Mesec marec je bil poln družinskih praznikov, za katere smo izdelovali različne voščilnice in male pozornosti. Pogovarjali smo se o družini, si ogledovali fotografije družin in se ob njih pogovarjali. S krompirjevimi pečatniki smo odtiskovali pomladne motive, barvali plastična jajčka, se veliko gibali in igrali. Zunaj je bilo pravo pomladno vreme. Na travniku smo opazovali marjetice, vijolice ter trobentice, s katerimi smo poskušali zaigrati kakšno pesem. Opazovali smo mravlje, izdelovali kronice iz marjetic, se skrivali v tunelu in se vozili s poganjalci. Postali smo pravi prijatelji, saj radi sodelujemo drug z drugim, radi si pomagamo in skrbimo, da se vsak v naši skupini počuti dobro.
Pred prihajajočimi prazniki smo si spekli marmorni kolač. Ampak čez noč je marmorni kolač odnesel zajček, zato smo imeli danes lov na zaklad. Zajček je za nas pripravil različne kartice z nalogami, ki smo jih iskali po travniku. Naloge smo uspešno opravili in na koncu našli naš marmorni kolač s katerim smo se okrepčali in posladkali. Ob koncu pa je za vsakega zajček pripravil medaljo. Pričarali smo si pravo pustolovščino.

Orke v februarju


FEBRUAR PRI ORKAH
 
Meseca februarja smo se pogovarjali o vesolju. Izdelali smo si naše osončje. Seznanili z značilnostmi vseh planetov. Ogledali posnetek izstrelitve rakete v vesolje. Naredili smo poskus o izstrelitvi rakete s pomočjo balona in vrvice.  Pripravili smo si pustne kostume – astronavte. Zgodbice o Drejčku in treh marsovčkih so bile otrokom zelo všeč in so jih zavzeto poslušali. Zadnji teden v februarju smo odšli z avtobusom na Golte. Nekateri otroci so imeli na Golteh smučarski tečaj, drugi pa so se prepustili dričanju in sankanju. To je bilo doživetje v naravi in snežni idili.
Sodelujemo:
KJE SE NAHAJAMO
O NAS

Naslov: Rečica ob Paki 60a
               Šmartno ob Paki
               3327 Slovenija

Telefon:  05 99 47 522
GSM: 070 395 300

http://www.vrtecbambi.si

Ostale informacije

Ostale informacije:  Direktorica: Taja Steblovnik