Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

KONTAKT

Pisarna: 05 99 47 522
Enota Šmartno: 070 395 300

Enota Parižlje: 040 825 824
info@vrtecbambi.si

bambi
Skupaj z otrokom uživajte ob petju pesmic.

Šmartno ob Paki

Miške
– Mavrične ribe

– Mačke

Parižlje
– Piščančki

– Zajčki

  Poniji

Strokovni delavci Vrtca Bambi so v lastni režiji in izvedbi pripravili igrano predstavo Repa Velikanka. To darilo otrokom Vrtca Bambi delimo z vsemi otroci in vam želimo, da preživite mirne in čarobne praznike v krogu svojih najdražjih. Vabljeni k ogledu skupaj z vašimi otroci in naj vam pravljica polepša decembrski dan 🥰


Mačke v novembru

Otroci skupine Mačke smo se pogovarjali o zdravi prehrani in njenem pomenu na zdravje in razvoj človeka. Izdelali smo si prehransko piramido, ki smo jo obesili v igralnico. Pripravili smo ozimnico. Ribali smo zelje, tlačili z rokami, solili in pripravili na kisanje. En teden smo posvetili čebelam in tradicionalnemu slovenskemu zajtrku. Pripravili smo svoje maslo in spekli kruh. Pridno že prebiramo knjige za Bralno značko. Risali smo s tušem in trsko. Iskali podobnosti in razlike med liki. Naredili pa smo si svoje matematične tablice s pisanimi kartonastimi krogi, z njimi ugotavljali število in količino. Konec meseca pa nas je na naše veselje presenetil sneg. Prepustili smo se vragolijam na snegu. Čakamo pa na že nove pošiljke snega.

Čebele v novembru

Zakorakali smo že globoko v jesen. Narava je že začela slačiti svoj pisani plašč in se pripravljati na zimsko spanje. Skupina čebel pa niti slučajno ni počivala. O ne! Z zabavo je nadaljevala s polno paro. Da pa smo ohranjali zdrav um in zdravo telo, smo redno skrbeli za aktivnosti na vseh področjih, še posebno na gibalnem, kjer smo dali poudarek na gibanju z žogo ter ravnotežju.
Glede na to, da je jesen čas prehladov in pričetek padanja odpornosti, pa smo velik poudarek dali skrbi za zdravje. Tako smo se spoznali z osnovnimi načeli higiene ter ukrepanju oz. rokovanju v primeru prehlada ali bolezni ter prehransko piramido po posameznih vrstah hranil. Seveda ni šlo za dolgočasna predavanja, ampak smo vse o zdravem načinu življenja in skrbi zase spoznali preko igre vlog, otroško – znanstvenih poskusov, opazovanju pestre literature, ter lastnim delom, poskušanjem, preizkušanjem in še kaj. Pssst… Naj vam zaupamo, da je bilo naše lastno pridelano kislo zelje slastno! Aja! Pa za bolnega medvedka smo tudi poskrbeli!
Seveda pa ni samo zdravje tisto, na katerega je potrebno paziti. Spoznali smo tudi junake, ki pazijo na nas in so nam v pomoč pri morebitnih nesrečah, ki prežijo v našem okolju. Gasilci, seveda! Imeli smo namreč evakuacijsko vajo, pozneje pa smo si lahko delo gasilcev in njihovo oprem s tovornjakom načelu tudi ogledali!
Proti koncu meseca pa nas je čakal še en velik dogodek, ki je sladek, slasten in še zdrav po vrhu! Zopet smo dočakali težko pričakovan slovenski tradicionalni zajtrk. Cel teden smo izvajali dejavnosti, ki so bogatile naše vedenje o slovenskem medu, pridelovanju mlečnih izdelkov, peki kruha in pa seveda o sveže pridelanem slovenskem sadju.
Meseca novembra pa smo v skupini čebele namenili največjo pozornost prav naši maskoti, to je čebeli. O njej smo brali in listali slikanice, se učili pesmi, se igrali prstne, rajalne in druge igre.
Zelo hitro se nam bliža babica zima in čebelice bodo počasi legle k počitku. Kaj pa skupina čebelic? Zagotovo ne! 😉

Miške v novembru

Če medved zboli, od Mojce dobi sirup in čaj. Če Mojca zboli, dobi marsikaj: poljubček od mame, od babice čaj, od atija knjigo zmajček in zmaj. Kaj pa od bibe?  Zvrhano žličko medu in skrivalniško igro kuku.

V mesecu novembru smo se seznanili kako krepimo svoje zdravje. Pogovarjali smo se o spravilu jesenskih pridelkov, o pripravi ozimnice in vlaganju hrane. Pri tem smo si naredili tudi svojo ozimnico. Zelje smo naribali, ga dali v posodo, kjer je nato nastalo kislo zelje. Pogovarjali smo se hrani, ki krepi naše zdravje, razporejali slike hrane na zobe – kaj je zdravo in kaj ni zdravo ter prikliče črvičke v zobe.

V tednu tradicionalnega slovenskega zajtrka smo vsak dan spoznali eno sestavino, ki je pri zajtrku. Sami smo si izdelali maslo in spekli kruh, ki smo ga nato pojedli v petek pri zajtrku. Iz čebeljih satnic smo izdelali sveče. To je bilo res zabavno in cela igralnica je dišala po medu.

MESEČNE NOVIČKE SKUPIN

 

Enota Šmartno ob Paki

Miške

Čebele

Mačke

 

Enota Parižlje

 

Piščančki

Zajčki

Poniji

 

 

HITRE POVEZAVE

PRIHAJAJOČI DOGODKI

UTRINKI V SLIKI

dscf7791 viber_image_2021-12-05_11-22-23-902 img_2048 dscf0912 5f92b2376f51eb267c237b90 img_1732 img_0370 vrtec-07

Projekti

Sodelujemo:
KJE SE NAHAJAMO
O NAS

Naslov: Rečica ob Paki 60a
               Šmartno ob Paki
               3327 Slovenija

Telefon:  05 99 47 522
GSM: 070 395 300

http://www.vrtecbambi.si

Ostale informacije

Ostale informacije:  Direktorica: Taja Steblovnik