Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page
Taja Steblovnik, direktorica

Otroški smeh, otroško veselje, njihova sproščenost in pristnost sta vodilo mojega življenja. Uživam v družbi najmlajših, dajejo mi energijo in usmerjajo moje življenje. Rada sem med ljudmi in življenje poskušam gledati z vesele strani. Moj največji zaklad je moja družina, moji trije otroci in moj mož, ki me podpirajo na vseh področjih mojega življenja, mi dajejo smisel in me dopolnjujejo. Po naravi sem odprta, vesela in športnega duha. Zavedam se odgovornosti, ki jo imam, pa vendar ne gledam nanjo kot na breme, ampak kot na izziv, ki je del življenja.

Petra Hofbauer, vzg.
Pregovor, da jabolko ne pade daleč od drevesa, še kako drži. Tudi sama sem šla po stopinjah moje mamice. Že od malega sem si želela postati vzgojiteljica. Uživam in diham z otroki. So moj navdih in inspiracija. Sem pozitivna, energična, nasmejana ter topla oseba.

Nives Miklav, univ. dipl. slov., vzg.

Med večnim študijem slovenistike sem se odločila posvetiti svoji želji po delu z otroki, jim predati veselje do glasbe, pravljic in lepe besede. Rada jih opazujem, kadar pojemo ob klavirju in skupaj ustvarjamo v glasbenem kotičku. V njih želim vzbuditi občutek za stvari, ki so očem nevidne.

Veronika Prislan, dipl. vzg.

Ob otroškem nasmehu in vprašanju se veselim nadaljevanja povedi. Rada ustvarjam, iščem nove ideje in motivacijo, da spodbudim otroke v novi svet, svet vrtca. Sem iskrena, nasmejana in z veseljem prisluhnem vsakemu otroku ter jih usmerjam k njihovem razvoju in osebnostni rasti. »Le vzgojitelj s pozitivno samopodobo lahko začuti vso globino in smisel svojega poklica, v njem najde zadovoljstvo in drobne nagrade za svoj trud.«  (Youngs)

Nataša Vovk, dipl. vzg.

Umirjenost, kreativnost, vztrajnost, inovativnost. Neprestano razmišljanje in raziskovanje skrivnostnih reči. Dramatičnost, nežnost, umetnost v vsem in povsod. Pa tudi realnost. In navsezadnje brezmejnost.

Ko so ob meni otroci zaživim in skupaj zmoremo vse.

Nevenka Turnšek, gospodinja

Običajne službe so lahko zelo stresne in monotone, moje delovno mesto pa ni takšno. Zelo sem vesela, da sem v stiku z otroki, saj mi dajo energijo, veselje in naredijo vsak dan lepši.

Julija Vreš, vzg.

 V otroštvu sem si želela postati pisateljica in ilustratorka, nato pa me je pot iz umetniških vod pripeljala v vrtec. Zdaj svojo ustvarjalnost razvijam in predajam najmlajšim. Hvaležna sem za ta poklic, saj redkokje prejmeš toliko ljubezni, hvaležnosti in iskrene topline. 

Sabina Selimović, dipl. vzg.

Želja po delu z otroki je vzklila ob rojstvu mlajše sestrice in me vodila, do poklica, ki  me osrečuje. Po naravi sem srčna in topla oseba z veliko mero empatije. Delo z otroki mi daje veliko življenjske energije, veselja, ljubezni, toplih pogledov in objemov. Lahko bi rekla, da me delo z otroki bogati in mi lepša življenje.

V veliko podporo mojim sanjam mi je vseskozi tudi moja družina.

Polona Oblak, dipl. vzg. Že kot mali otrok sem si razvrščala svoje plišaste igračke in nepogrešljive »barbike« v skupinice. Dneve in dneve sem v svojem domišljijskem svetu bila navidezna učiteljica tem svojim »prijateljem«, jim prepevala, pomagala ustvarjati, jih pohvalila, okarala, … dovolila sem si živeti svoj svet s posebno odgovornostjo do tega, da jim bom dala nekaj svojega znanja. Dandanes nisem učiteljica, nisem pa daleč od tega. Domišljija je še vedno redni spremljevalec, le-to pa lahko imenitno unovčim pri delu z otroki. V življenju sem spoznala tudi veliko hobijev, večino na področju umetnosti. Vsa pridobljena znanja ne želim uporabiti zato, da bi otroke nekaj naučila, temveč da bi jim pričarala svet umetnosti kot nekaj, kar je v življenju lahko lepega. Misel, ki se je rada držim je: »Bodi vedno zvedav kot otrok, ki se zna veseliti in je željan življenja.«
Andrej Wassermann, vzg.

“Kaj boš ko boš velik? Ko bom velik, bom velik otrok.”

To, da sem dnevno obdan z otroško energijo, se izražam skozi glasbo, ustvarjam in pustim domišljiji prosto pot, mi pomeni živeti otroške sanje. Tako kot pri svojih sinovih s ponosom pozdravljam vsak njun uspeh, me dnevno razveseljujejo tudi otroci s katerimi delam.

S študijem uprave in predšolske vzgoje, z delom v administraciji, kot animator, z dolgoletnim udejstvovanjem v glasbi z igranjem klavirja in petjem, z dosedanjim delom v vrtcu in skrbno očetovsko vlogo sem poleg bogatih izkušenj pridobil tudi najpomembnejše – zelo zahtevno a vendar čudovito vlogo vzgojitelja.

 

Tjaša Gril, prof. geo. in zgo., vzg.

Moja poklicna pot je že lep čas povezana z otroci.  Po nekaj letih z otroci v šolskih klopeh, me je pot in želja vzgoje predšolskih otrok pripeljala v vrtec. Delo z otroci mi je v veselje, saj pri vsakem od otrok odkrivam njihov domišljijski svet, igrivost, nadarjenost in nagajivost. Sem mnenja, da je vsak otrok čudovita slika zase, ki ga je potrebno opazovati, spodbujati in usmerjati k samostojnosti.

Janja Selič Jelen, vzg.

 

Od malega sem rada skrbela za mlajše od sebe. Zato sem se po končani osnovni šoli vpisala na predšolsko vzgojo. Po končani srednji šoli pa me je pot zanesla v drugo smer. Vendar pa je želja po delu z otroki vedno ostala prisotna. Njihovo veselje, radost, navihanost in radovednost me vsak dan presenetijo. Sem iskrena, nasmejana, energična oseba, ki ima rada vedno nove izzive. In delo z otroci je vsak dan nov izziv. Rada jih pomagam pri spoznavanju novih in nepoznanih stvari, predvsem pa se veselim tistega, kar oni naučijo mene.

“Obstajajo deli srca, za katere človek niti ne ve, da jih ima, dokler ne začuti ljubezni do otroka.” (Anna Lamontt)

Vida Pfajfer, dipl. diz., vzg.

Izhajam iz plesno gledališke družine, tako, da mi kultura in umetnost nista tuji.

Odkar pomnim, sem plesala in kasneje v plesni šoli pomagala (hospitirala) pri poučevanju mlajših in predšolskih otrok in sama vodila skupine.

Vmes sem dokončala študij popolnoma druge smeri (grafično oblilkovanje – diplomirana dizajnerka), a me je veselje do dela z otroki ponovno usmerilo k predšolskim otrokom in tako sem pridobila še ustrezno – formalno izobrazbo.

Pri svojem delu se rada poslužujem ustvarjanja z glasbo in glasbili (sem tolkalistka v različnih zasedbah), likovno (rada ustvarjam iz recikliranega materiala) in skozi ples. Motivacijo in navdih pa mi dajejo tudi otroci.

Silva Habjanič, dipl. vzg.

Od nekdaj me je navdihovala polna veselja in radosti otroška igra. Zato sem sledila poti, ki je bila polna ovir, a moja želja po delu z otroki je bila močnejša in dosegla sem svoj cilj. Veseli me dinamično delo z otroci in vsak dan je zame izziv, v katerega se podam z velikim veseljem.

Valentina Poljak, dipl. vzg., mag. manag.

Ko sem bila majhna in so me vprašali, kaj želim postati, ko bom velika, sem rekla učiteljica, saj sem že zelo kmalu začutila željo po delu z otroki. Potem pa mi je mami pobližje pokazala delo z najmlajšimi in me nad njimi tako zelo navdušila, da sem bila od takrat prepričana, da bom nekoč delala kot vzgojiteljica. Otroci so nekaj najlepšega. So topli, veseli, igrivi, iskreni in polni ljubezni. Ni lepšega kot pa slišati otroški smeh, videti nasmejane obraze in začutiti najtoplejše objeme. 

Sergeja Debelak, dipl. vzg.

 

“Vsi odrasli so bili nekoč otroci, toda le nekateri od njih se tega spominjajo…” (Mali princ)

Vedno rada prebudim otroka v sebi. Otroška iskrenost in veselje mi napolnita srce. Z otroki se rada zabavam, jih poslušam in spodbujam pri raziskovanju. Rada krepim otroško samozavest, ustvarjalnost in domišljijo.
Sem učiteljica joge za otroke in zelo rada nastopam.
Empatija, umirjenost, inovativnost, ustvarjalnost, pozitiva in športni duh me vodijo na moji poti.
“Pogumnejši si, kot verjameš; močnejši si, kot se ti zdi; pametnejši, kot misliš.” (medvedek Pu)

Nataša Herodež. vzg.

Sem pozitivna in kreativna oseba. Delo z otroki mi je kot beg nazaj v otrostvo. Skozi vsa ta leta, ko delam z njimi, sem se naucila podajati znanja in spretnosti vsem, ki sele gradijo svojo osebnost in so na zacetku osvajanja vseh znanj in spretnosti. Naucila sem se negovati in razvijati umetniski potencial v besedi, sliki in glasbi in to z veseljem delim naprej. In prav glasba, ter BAMBI ZBORČEK sta tista, ki sta me še dodatno povezala z otroki.Vesela sem, da sem lahko del cudovite zgodbe, ki jo ustvarjamo skupaj vsi zaposleni v vrtcu BAMBI.