Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

p20160517_4693

V mesecu maju smo se učili raziskovati, opazovati in ustvarjati.

Otroci se radi igrajo za male vrtnarje. Iz semen so že pognale nove rastlinice. Vsak dan  jih opazujemo, jim zapojemo kakšno pesmico, jih pobožamo, najraje pa jih zalivamo, veselje je neizmerno.

Naši jutranji krogi se začnejo z ogrevalnimi in sprostitvenimi vajami. Peli smo ljudsko pesem Sonce sije, dežek gre, preizkušali zvočne značilnosti glasbil in spoznali glasbeno-didaktično igro Sonce in dež.

Pripravili smo si kotičke z različnim nestrukturiranim materialom (tulci, gumbi, škatle, vrvice, lončki …). Raziskovalna igra z gumbi jih je najbolj pritegnila. Igrali smo se s predmeti, ki proizvajajo zvok: različne pločevinke, drgnjenje dveh tulcev, polnjenje plastenk z različnimi gumbi, mivko, stiropornimi kroglicami, vodo … ugotavljali smo, kateri zvok je prijetnejši za uho …

Naši Malčki imajo naravno željo po gibanju. Na igrišču so nam naredili hribček, ki ga s pridom izkoriščamo. Otroci se zelo radi vzpenjajo nanj, se plazijo skozi tunel ali se skrivajo v njem. Radi opazujejo nenavadne travniške prebivalce. Slednje pa bomo pod drobnogled vzeli v mesecu juniju.

Fotogalerija maj.