Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

Mesec oktober je bil za Pikapolonice zelo raznolik. Takoj na začetku smo se spopadli s kolesarskim tečajem. Komaj smo čakali, da bomo v vrtec lahko prinesli čisto svoja kolesa in čelade. Uspešno smo premagovali različne poligone, nekateri utrjevali vožnjo s poganjalci, drugi se naučili voziti brez pomožnih koles.

Sledil je projekt trajnostne mobilnosti, kjer smo dokazali, da zmoremo v vrtec hoditi peš ali s kolesi in skiroji. Na nalogo Belega zajčka so se naši starši odlično odzvali, saj so nam z lastno organizacijo omogočili, da so skoraj vsi otroci uspešno zbirali bele krogce.

Veliko smo se gibali v naravi. Poiskali smo si čisto svoj gozdni kotiček, ki ga bomo redno obiskovali. V njem smo si izdelali kuhinjski kotiček in kotiček (oder) za nastopanje. Spoznali smo, da moramo naš gozdni kotiček spoštovat in biti predvsem tiho, da ne preženemo živali.

Z mokrimi krpicami smo očistili igralnico ter poskrbeli, da ostaja še naprej lepa in čista. Intenzivno smo delali na igri v Montessori kotičku, kjer se otroci izredno radi zadržujejo. Ogledali smo si predstavo o buči, jih izdolbli in priredili čisto pravo bučijado.

 

Pikapolonice s Polono in Petro