Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

Meseca aprila smo si v igralnici uredili vremensko hiško, v katero smo vsakodnevno zamenjali primerno sliko vremenu zunaj. S pomočjo vode, vate, kapalk smo raziskovali oblake, dežne kapljice. S pomočjo fena smo stalili voščenke in tako je nastala prava nevihtna umetnina. V igralnici smo si pričarali pravi koncert z našim igranjem na orffova glasbila, resonatorje in prepevanjem pesmi.
Ko smo na igrišču opazili, da je pokošeno, smo z veseljem pograbili travo na velik kup. Otroci so bili zelo vztrajni. Trava je bila tudi zelo zabavna za raziskovanje in metanje v zrak. Raziskovanje in igra z zemljo je bila prav posebna dogodivščina, saj so se notri skrivale različne živali. Še boljše smo si jih lahko ogledali s pomočjo lupe.
Barve so nas začele zelo zanimati, zato smo različne stvari v igralnici razvrščali v barvne obroče. Ker pa imamo radi nalepke, smo jih različno pobarvali ter nato lepili na ustrezno barvo. Brez eksperimentov pa tudi ne gre, zato smo pogledali kako barve tekmujejo in se mešajo.