Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

Skupina Mačice smo v prvem tednu meseca oktobra izvedli različne dejavnosti na temo tedna otroka. Izvedli smo kolesarski tečaj, kjer so se otroci urili v vožnji s poganjalčki. Otroci so ob tem zelo uživali in usvajali različna pravila. Izvedli smo glasbeni dan, kjer smo igrali na različna Orffova glasbila in si v telovadnici ogledali predstavitev različnih glasbil. Zabavali smo se ob igri s svojimi najljubšimi igračami od doma in slikali s tempera barvami.

Naše teme meseca so bile »Polni želodčki«, »Pisan svet barv« in »Lonček na pike«. Likovno smo ustvarjali jesensko dekoracijo in okrasili igralnico. Obiskala nas je gospa Jesen, ki nam je prebrala pravljico o ježku, ki je iskal jesen. Skupaj smo si ogledali njeno košaro z jesenskimi pridelki in gozdnimi plodovi. Skozi celoten mesec smo se pogovarjali o letnem času jesen in tipali, ter si ogledovali jesenske pridelke.

Ustvarili smo likovni izdelek na temo jeseni. Ustvarjali smo s tehniko slikanja z vodenimi barvami, odtiskovanja in lepljenja. Igrali smo s kapalkami in razvijali »pincetni prijem«. Prepevali smo pesmi na temo jeseni in različnih živali. Spoznali smo pesem Ježek in medved, ki smo jo zelo dobro usvojili, ter ob petju ploskali po ritmu. Prebirali smo pravljice in slikanice na temo jeseni. Zabavali smo ob gledanju prestave s pomočjo kamišibaja in pravljice z naslovom Razbita buča.

Veliko smo se vozili s poganjalčki. Igrali smo se v peskovniku, na toboganu in na gugalnicah. Obiskovali smo telovadnico, kjer smo se igrali z malimi barvnimi žogicami in telovadili z vaditelji Reha Medical. Hodili smo na sprehode s pomočjo vrvice v okolici vrtca, pri čemer smo krepili osnovno obliko gibanja-hojo. Izvedli smo vajo evakuacije in obiskali so nas gasilci, ter nam razkazali gasilsko vozilo.

Podrobneje smo poznavali koruzo in buče. Izdelali smo plakat o bučah in koruzi. Ličkali smo koruzo, ter trebili buče in ob tem krepili našo fino motoriko. Spoznavali smo tri osnovne barve in izvedli različne dejavnosti, pri katerih smo razvrščali predmete glede na barvo. Spoznavali smo deklamacijo Lonček na pike. Igrali smo se z različnimi lončki in kuhalnicami, ter se seznanjali z različnimi predlogi.