Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

Skupina Mačice smo v novembru izvedli veliko dejavnosti na temo spoznavanja različnih živali. Naše teme meseca so bile »Moj očka ima konjička dva«, »Piki obišče kmetijo« in »Živali na potepu«.

Veliko smo prepevali, spoznavali nove pesmi, ter ploskali ob ritmu. Uprizarjali smo gibanje različnih živali in veliko plesali. Brali smo različne slikanice o živalih, ter ob tem spoznavali živali in poimenovanja le-teh.  Nadeli smo si maske različnih živali in se ob tem zelo zabavali. Spoznali smo kamišibaj o medvedu. Preko različnih dejavnosti in razvrščanju predmetov, smo utrjevali tri osnovne barve. Tipali in zaznavali smo različne gozdne plodove in utrjevali njihova poimenovanja.

Ustvarjali smo različne plakate na temo živali: živali na kmetiji, živali iz divjine, morske živali, travniške živali in gozdne živali. Ob izdelavi plakatov smo spoznali veliko novih živali. S tehniko odtiskovanja in slikanja s tempera barvami smo likovno ustvarjali živali na kmetiji. Ustvarili smo tudi likovni izdelek na temo čebelic in tradicionalnega slovenskega zajtrka. Prepevali smo različne pesmi na temo čebelic in izdelali plakat o njih.

Izvedli smo skupni Tradicionalni slovenski zajtrk v telovadnici. Sami smo si izdelali pogrinjke in si ogledali zanimiv video na temo čebel. Obiskal nas je čebelar in nam predstavil življenje čebel. Degustirali smo izdelke iz Kmetije Flis in jabolka iz kmetije Rojnik (Kamenče).

Obiskal nas je majhen kuža, ki nas je zelo razveselil. Spoznavali smo žival-pes. Veliko smo se vozili s poganjalčki. Igrali smo se v peskovniku, na toboganu in na gugalnicah. Obiskovali smo telovadnico, kjer smo se igrali z malimi barvnimi žogicami in telovadili z vaditelji Reha Medical. Hodili smo na sprehode s pomočjo vrvice v okolici vrtca, pri čemer smo krepili osnovno obliko gibanja-hojo.

Veliko večino naših zastavljenih ciljev smo realizirali. Gozda in kmetije nismo uspeli obiskali, zaradi deževnega vremena precej in dolge poti. Zastavljena cilja bomo realizirali v pomladnih mesecih.