Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page
Zakorakali smo že globoko v jesen. Narava je že začela slačiti svoj pisani plašč in se pripravljati na zimsko spanje. Skupina čebel pa niti slučajno ni počivala. O ne! Z zabavo je nadaljevala s polno paro. Da pa smo ohranjali zdrav um in zdravo telo, smo redno skrbeli za aktivnosti na vseh področjih, še posebno na gibalnem, kjer smo dali poudarek na gibanju z žogo ter ravnotežju.
Glede na to, da je jesen čas prehladov in pričetek padanja odpornosti, pa smo velik poudarek dali skrbi za zdravje. Tako smo se spoznali z osnovnimi načeli higiene ter ukrepanju oz. rokovanju v primeru prehlada ali bolezni ter prehransko piramido po posameznih vrstah hranil. Seveda ni šlo za dolgočasna predavanja, ampak smo vse o zdravem načinu življenja in skrbi zase spoznali preko igre vlog, otroško – znanstvenih poskusov, opazovanju pestre literature, ter lastnim delom, poskušanjem, preizkušanjem in še kaj. Pssst… Naj vam zaupamo, da je bilo naše lastno pridelano kislo zelje slastno! Aja! Pa za bolnega medvedka smo tudi poskrbeli!
Seveda pa ni samo zdravje tisto, na katerega je potrebno paziti. Spoznali smo tudi junake, ki pazijo na nas in so nam v pomoč pri morebitnih nesrečah, ki prežijo v našem okolju. Gasilci, seveda! Imeli smo namreč evakuacijsko vajo, pozneje pa smo si lahko delo gasilcev in njihovo oprem s tovornjakom načelu tudi ogledali!
Proti koncu meseca pa nas je čakal še en velik dogodek, ki je sladek, slasten in še zdrav po vrhu! Zopet smo dočakali težko pričakovan slovenski tradicionalni zajtrk. Cel teden smo izvajali dejavnosti, ki so bogatile naše vedenje o slovenskem medu, pridelovanju mlečnih izdelkov, peki kruha in pa seveda o sveže pridelanem slovenskem sadju.
Meseca novembra pa smo v skupini čebele namenili največjo pozornost prav naši maskoti, to je čebeli. O njej smo brali in listali slikanice, se učili pesmi, se igrali prstne, rajalne in druge igre.
Zelo hitro se nam bliža babica zima in čebelice bodo počasi legle k počitku. Kaj pa skupina čebelic? Zagotovo ne! 😉