Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

V mesecu januarju se je pri nas vse vrtelo okoli spoznavanja različnih hišic oz. domovanj. Naše teme meseca so bile »Domek nekoč in danes«, »Vrtec je domek« in »Iščemo hišico«.

Veliko smo prepevali, ploskali ob ritmu, spoznavali novi pesmi: Vrtec je domek in pri nas pa hiško zidamo, ter deklamacijo: Iščemo hišico. Brali smo različne slikanice o zimi in hišah. Preko različnih dejavnosti in ob razvrščanju predmetov, smo utrjevali tri osnovne barve.

Ustvarili smo plakat o različnih domovanjih, ter prostorih v hiši in se na dano temo veliko pogovarjali. Izdelali smo likovni izdelek, pri čemer smo slikali z vodenimi barvami in lepili. Ustvarili smo različne hišice. Veliko smo se igrali s plastelinom in kinetičnim peskom.

Iz kartona smo ustvarili veliko hišo in se v njej veliko igrali. Hišo smo pobarvali s tempera barvami. Veliko smo se pogovarjali o letnem času-zima. Različne zgradbe smo ustvarjali tudi iz Lego kock, plutastih gradnikov in lesenih kock.

 Veliko smo se gibali zunaj na prostem. Nekaj dni smo se igrali tudi na snegu, ki smo se ga zelo razveselili. Veliko smo se igrali v telovadnici in telovadili na vajah fit malček gibalček. Igrali smo se z zimsko senzorično škatlo, kjer smo v snegu iskali različne figurice in se pri tem zelo zabavali. Ustvarjali smo ptičje hišice iz papirnatih škatlic. Igralni smo se gibalno igro, pri kateri smo po barvnih stopinjah ptic iskali njihov domek oz. sličico ptice. Dejavnost nam je bila zelo všeč.